LEX logo

Otázka první:

Souhlasíte s právem řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně pro účely sběratelství, lovu, sportu, výkonu povolání a sebeobrany?

Otázka druhá:

Souhlasíte s tím, aby legislativa týkající se vlastnictví, držení a nošení zbraní řádnými občany zůstala v kompetenci členských států?

Otázka třetí:

Podporujete současnou aktivitu Evropské komise k omezení práva řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně, která porušuje zásady subsidiarity definované v Lisabonské smlouvě?

Celý text dopisu s otázkami od sdružení LEX, z.s. zde.


odpověď jsme obdrželi e-mailem: Pavel Svoboda, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 27.04.2014

Dobrý den,

1. Ano

2. Ano

3. Souhlasím s právem občanů držet zbraně při plnění zákonných předpisů států, jichž jsou občany a v nichž pobývají. Jsem pro dodržování pravidla subsidiarity - EU by se měla zabývat velkými tématy, v nichž je lepší společná činnost, a nechat "malé" záležitosti na úrovni nižší. Zároveň však musí existovat společná pravidla vnitřního trhu pro všechny druhy zboží, včetně osobních zbraní.

zdraví

Pavel Svoboda

lídr kandidátky KDU-ČSL do Evropského parlamentu

Volby 23. - 24. května 2014

www.pavelsvoboda.com

www.facebook.com/svobodakdu

http://blog.aktualne.cz/blogy/pavel-svoboda.php


odpověď jsme obdrželi e-mailem: Michaela Šojdrová, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 27.04.2014

Dovoluji si odpověděd na vaše anketní otázky:

ad 1) Souhlasím

ad 2) Souhlasím

ad 3)

Souhlasim s pravem obcanu drzet zbrane pri plnenii zakonnych predpisu statu jejichz jsou obcany a v nichz pobyvaji. Jsem pro dodrzovani pravidla subsidiarity - EU by se mela zabyvat velkymi tematy, ve kterych je lepsi spolecna cinnost a nechat "male" zalezitosti na urovni nizsi. Zaroven vsak musi existovat spolecna pravidla vnitrniho trhu.

POkud tato odpověď stačí, prosím o potvrzení, že jste odpověď zaregistrovali, děkuji zdravím, Michaela Šojdrová, kabndidátka do EP.