LEX logo

odpověď jsme obdrželi e-mailem: Martin Valhala Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 16.10.2013

Odpověď k volbám Petra Cibulky

Odpovědi politické strany Volte Pravý Blok www.cibulka.net, odrazené tím, že sdružení Lex neprojevilo zájem o spolupráci při obraně práv majitelů zbraní. Mail, na který jsme nedostali žádnou odpověď, mohu v případě o spolupráci novému vedení sdružení Lex zaslat.

Petr Cibulka, Volte Pravý Blok www.cibulka.net

1. Jakým způsobem chcete konkrétně zvýšit bezpečnost občanů před běžnou „malou“ i násilnou kriminalitou?

Odpověd politické strany Volte Pravý Blok www.cibulka.net: Jak je čtenářům našich informačních stránek www.cibulka.net mnoho let známo, jsme rozhodnuti změnit dnešní kriminální stát v jeho pravý opak. Proto chceme vybojovat švýcarskou přímou demokracii a americkou odvolatelnost politiků přímo občany, včetně volby policejních ředitelů, soudců a státních zástupců. Kdo z nich neprokáže, že s kriminalitou úspěšně bojuje, ten bude občany odvolán a nahrazen někým schopnějším a tak stále dokola, dokud občané nebudou s jejich prací spokojeni.

2. Budete podporovat možnost účinné (sebe)obrany i za pomoci palné zbraně? (tedy i možnost zbraň za jasně definovaných objektivních podmínek získat a nosit?)

Odpověd politické strany Volte Pravý Blok www.cibulka.net: Rozhodně! Navíc v našem programu prosazujeme švýcarský model miličního armádního systému, kdy každý kdo projde základním vojenským výcvikem má kompletní výzbroj a výstroj doma. Ozbrojen tedy není ve Švýcarsku stát proti lidem, jak je tomu u nás a všude v Evropě s jejich žoldnéřskými armádami, ale jsou ozbrojeni občané na obranu svých svobod a práv!

3. Jste pro zpřísnění podmínek pro získání zbrojního průkazu a zbraní v ČR? Pokud ano, proč a jakou formou?

Odpověd politické strany Volte Pravý Blok www.cibulka.net: Podmínky pro získání zbrojního průkazu jsou už dostatečně přísné.

4. Jak chcete konkrétně zajistit, aby občan, který byl prokazatelně napaden a v sebeobraně útočníka poškodil, nebyl neúměrně šikanován ze strany soudů, respektive státních zástupců (například vyšetřovací vazbou tam, kde zjevně není nutná)? To se často děje v takové míře, až to je pro postiženého likvidační.

Odpověd politické strany Volte Pravý Blok www.cibulka.net: Napadený občan, který v prokázané sebeobraně sebe, svých blízkých nebo svého majetku použije zbraň, musí být výslovně pod ochranou zákona. Útočník naopak! Pouze v případech, kdy zbraň použije její majitel zcela bezdůvodně nebo zjevně nepřiměřeně k situaci, lze proti němu zahájit policejní vyšetřování. Soud pak rozhodne o vině či nevině.

5. Jste pro zavedení obdoby americké „castle doctrine“, tedy zvýšenou právní ochranu obránce, který použije ve svém obydlí důraznějších prostředků k odvrácení hrozícího nebezpečí ze strany násilníka?

Odpověd politické strany Volte Pravý Blok www.cibulka.net: Rozhodně!

Petr Cibulka

Volte Pravý Blok www.cibulka.net

kontaktní e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.