LEX logo

Za Konzervativní stranu odpověděl pan Josef Bílek.

12. května 2010

Vážený pane Gibsone,

Je mi potěšením odpovědět na Vaše otázky. Nejdřív obecně, k právu držet a nosit zbraně:

Konzervativní strana plně podporuje právo každého bezúhonného občana držet a nosit zbraň. Toto je pro nás nedílnou součástí zdravého právního systému, jak je již delší dobu jasně uvedeno v našem programu:

"Významnou úlohu v boji proti kriminalitě, korupci a organizovanému zločinu přikládáme prevenci. V jejím rámci bude Konzervativní strana prosazovat: ..... Právo bezúhonných a způsobilých občanů vlastnit střelné zbraně. Je základním lidským právem, prakticky chránícím elementární lidské právo na život. Střelné zbraně v rukou bezúhonných občanů jsou nástrojem jejich sebeobrany, jakož i obrany jejich rodiny. Bezpečnost v naší zemi nikdy nemůže být dosahována - a ani dosažena - prostřednictvím ozbrojených složek státu jednajících proti občanům, nýbrž vždy jen prostřednictvím jejich spolupráce s bezúhonnými občany. Bezúhonný občan nesmí být nikdy ze strany státu nahlížen jako potenciální zločinec, nýbrž vždy jen jako aktuální spojenec."

Máte-li chuť si přečíst celý text, dovoluji si Vás odkázat na http://www.konzervativnistrana.cz/program/strednedoby-program/konsolidace-pravniho-systemu.html .

K Vašim ostatním otázkám:

Ne, od zrušených voleb se v našich názorech nic nezměnilo, i když tehdy jsme na Vaše otázky neodpovídali, neb jsme nekandidovali. Nejspíš nás tenkrát osvítil Duch Svatý - bývalo by nás to finančně vyčerpalo a nemohli bychom kandidovat nyní.

Odpovedět na ostatní detailní otázky, alespoň takto rychle, považuji za nemožné, neboť by to byly pouze mé osobní názory. I když věřím, že bych se od názorů svých kolegů nelišil, nebylo by správné vydávat své soukromé názory za názor strany. Přečtete-li si text na výše uvedeném odkaze, některých přímých odpovědí se Vám jistě dostane. Každopádně, jelikož Vás i některé Vaše kolegy ve vedení LEXu znám osobně, jsem si jistý, že naše názory se od Vašich v ničem podstatném neliší.

Srdečně Vás zdravím,

Josef Bílek, člen Generální rady Konzervativní strany.