LEX logo

Zhruba před měsícem vyšla docela očekávaná publikace od JUDr. Náchodského s názvem "Nebojte se bránit". Výtisk této knížky stoji 331 Kč a bylo jich prý vytištěno pouze 2000 ks.

Nebojte se bránit

JUDr. Zdeněk Náchodský

Žena, strážník, penzista, devítiletá holčička, policista, podnikatel, příslušník vězeňské služby – lidé ohrožení přepadením, znásilněním, loupeží, napadením nebo jiným násilným útokem z důvodu své funkce, postavení, stáří, pohlaví.

Jedni jsou napadáni proto, že chrání pořádek, životy, zdraví a majetek jiných před agresory, druzí proto, že je útočníci vyhledávají jako své ideální obětí v domnění, že jsou snadným a neškodným terčem. Bývají nemile překvapeni, když se setkají s rozhodným a efektivním odporem.

Tato publikace si klade za cíl, aby se násilníci s účinným odporem setkávali čím dál tím častěji.

Kniha je určena dvěma okruhům čtenářů. První jsou příslušníci policie, strážníci obecních a městských policií, příslušníci vězeňské služby a justiční stráže a dalších silových složek, kterým je věnována část týkající se služebních zákroků vůči pachatelům trestných činů či narušitelům veřejného pořádku.

Druhou skupinou jsou lidé, kteří často bývají oběťmi násilných útoků – staří a nemocní, ženy, děti, podnikatelé. Těmto čtenářům nabízí knížka návody, jak útokům předcházet a, není-li vyhnutí, jak jim účinně čelit a odrazit je. ¨

Tato kniha by nemohla vzniknout bez finanční podpory Hlavního města Prahy, společnosti TRIVIS a.s., bezpečnostní agentury WAKKENHAT SECURITY a.s. a Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR a.s.

Sebeobraně a souvisejícím oborům se věnují také tyto publikace: Taktika policejní akce, Jak přežít v betonové džungli, Psychologie ve služební činnosti strážníka obecní (městské) policie a strážného civilní bezpečnostní služby, Organizace a taktika přepravy peněz a cenností a videokazeta Sebeobrana v boji proti uliční kriminalitě.

348 s., 600 fotografií a obrázků, B5, vázaná

ISBN 80-86795-43-8

Více na http://www.armexpublishing.cz/cs/nase-knihy/odborne-publikace/