LEX logo

Tak na Slovensku se opět blýská nad Tatrou. Prý došlo k nejhoršímu a do parlamentu má jít ještě tento týden návrh na drastické zpřísnění zbrojního zákona. Mají prý být zcela zakázány samonabíjecí dlouhé zbraně a opět budou psychotesty.

Slovenské sdružení LEGIS TELUM vydalo výzvu všem slovenským majitelům zbraní (více zde). Sdružení LEX je se slovenskými kolegy v kontaktu a spolupracuje na odvrácení alespoň toho nejhoršího.

Situace je skutečně vážná a proto apelujeme na naše slovenské čtenáře, aby se ve vlastním zájmu s LEGIS TELUM spojili. Čeští střelci mohou zatím přiložit ruku a koneckonců i měšec dílu.

A nyní slíbený nášup postřehů z tisku:

Kazdemu jeho zbran? Zlocinnost v USA snizila spise legalizace potratu

Pri nedavnem masakru v Bratislave zastrelil patrne sileny muz sedm lidi. Pouzil pritom legalne drzeny samopal a dve pistole. Jako vzdy v pripade podobneho masakru se okamzite objevil navrh zakazat vlastnictvi nekterych druhu strelnych zbrani. Jenze mohou za nasili zbrane? A mohlo by omezeni vlastnictvi zbrani snizit zlocinnost?

Lidove noviny: Marek Hudema - Cely clanek zobrazite kliknutim na nasledujici odkaz:

http://byznys.lidovky.cz/kazdemu-jeho-zbran-zlocinnost-v-usa-snizila-spise-legalizace-potratu-1k3-/moje-penize.asp?c=A100906_122045_moje-penize_rce

Ministerstvo sa opravilo. Strelec psychotestmi neprešiel

Ministerstvo vnútra denníku SME vo štvrtok potvrdilo, že Ľubomír Harman, ktorý zabil sedem ľudí v Devínskej Novej Vsi prešiel dvakrát psychotestami. Dnes túto informáciu minister Daniel Lipšic dementoval. Povedal, že vznikla nepresnou informáciou, ktorú dostali od polície. Strelec podľa neho len prešiel štandardnou lekárskou prehliadkou u všeobecného lekára.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5531906/ministerstvo-sa-opravilo-strelec-psychotestmi-nepresiel.html#ixzz0ym6dSZ4O

Zakázat lidi

V reakci na čin sportovního střelce pana Harmana se na Slovensku zpřísní podmínky pro držení zbraní. Policisté naopak budou nosit samopaly škorpion, aby se občané cítili na ulici bezpečněji. Jenomže co když rupnou nervy policistovi, který je koneckonců také jenom člověk?

http://www.denik.cz/hoffmanuv_denik/hoffman-zakazat-lidi20100902.html

Harmanův volný pád

Slovenskému občanu jménem Harman hráblo. Popadl samopal vzor 58, s blíže neurčenými úpravami, a blíže neurčené další dvě zbraně, a postřílel své sousedy. Ti se vůči Harmanovi patrně provinili blíže neurčenou šikanou a tento samotářsky založený muž už to podle všeho neunesl.

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010090502