LEX logo

V sobotu 2. února 2019 se na střelnici Oleško v okresu Litoměřice konal první český závod IDPA. Celkem 74 soutěžících z celé České republiky se sjeli, aby otestovali své střelecké schopnosti na osmi originálních stagích inspirovaných reálnými situacemi.

 

 

Po registraci byli střelci rozřazeni do sportovních kategorií podle typu zbraně a poté začleněni do celkem sedmi skupin, ve kterých krátce po deváté hodině ranní vyrazili k prvním stanovištím.

 

 

První a druhá stage (Clasifier 5x5) měly za úkol prověřit především přesnost a zdatnost soutěžících. Výsledky Clasifieru rozhodly také o tom, do jaké výkonnostní skupiny budou střelci zařazeni.

 

 

Stage 3 – 6 již zobrazovaly konkrétní situace, kdy střelci museli řešit situace přepadení domu, přepadení střelce při výběru z bankomatu, střelbu v prostoru s automobilem, obrannou střelbu při ústupu a situaci napadení v bytě. Stejně zajímavé byli i dodatečně zařazené situace 7 a 8, ve kterých si účastníci závodu vyzkoušeli pocit při přepadení vozidla skupinou útočníků a záchranu dítěte z hořícího automobilu.

 

 

Ani vytrvalý déšť nezkazil soutěžícím náladu díky bohaté nabídce občerstvení zajištěné pořadateli a prezentaci nových tureckých pistolí Canik, které si účastníci závodu mohli v mezičase vyzkoušet ještě před oficiální prezentací, která proběhne 13. února 18.00 na pražské střelnici v Čimicích.

 

 

Na akci se dostavily kromě jiných i známé střelecké kapacity jako bývalý ředitel LOS Jan Korecký, Jiří Říha, Karel Wágner nebo zakladatel klubu Hard Task Rangers Zdeněk Charvát.

 

 

Organizátory akce byli Hard Task RangersNoCompromise.House Jakuba Hawka Dražana a střelecká skupina B-ready Luďka Sefy Sefziga.

Kompletní výsledky závodu najdete na stránkách IDPA.cz, kde bude již za několik týdnů možnost přihlásit se do dalšího závodu. Více fotek a informací o akci naleznete také na facebooku IDPA.cz.

 

Chcete se podělit o další zkušenosti nebo máte připomínku?
Napište mi: Lenka Čapková - členka LEX z.s., kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.