LEX logo

Vážené členky, vážení členové, vážení partneři, přátelé, kamarádi,

neuvěřitelné se stalo skutečností. LEX má letos 20. narozeniny! Za tu dobu se toho událo hodně a ti z vás, kteří jsou s námi od dob dřevních, vědí, že cesta to byla, je a bude trnitá a klikatá. Za těch 20 let jsme měli v ČR 11 vlád, vstoupili jsme do NATO a EU, přijali Lisabonskou smlouvu a coby střelecká komunita přežili nejeden průšvih a nepřeberné množství pokusů „vylepšit“ náš zákon o zbraních. Ovšem jednu věc jsme  za celou tu dobu neudělali. LEX nikdy neměl narozeninovou oslavu. A právě proto jsme si řekli, že tyto dvacetiny si zaslouží pořádnou oslavu. Proto si Vás dovolujeme pozvat na 20. výročí LEX, které se bude konat dne 10.6. na střelnici Placy u Příbrami.

KDY: neděle 10.6.2018
KDE: Střelnice Placy - http://placy.czGoogle mapy, GPS: 49°40'16.3"N 14°06'31.2"E
Příjezd: sjezd z D4 na silnici č.118 směr Jablonná, po 3 km před statkem doleva do lesa

Více informací na http://www.gunlex.cz/20letlex

PROGRAM:

10.00 – Zahájení, úvodní slovo prezidenta LEX
10.30 – Organizační a bezpečnostní pokyny
11.00 – Volný program

Neplacené atrakce:

  • westernová airsoftová střelba
  • NERF střelba pro děti
  • laserová střelnice pro malé i velké (pistole i puška)
  • lukostřelba

Po celou dobu bude v provozu informační stánek LEX o aktuálním dění ve zbraňové politice a legislativním procesu.


Placené atrakce (u střelby se platí pouze střelivo):

  • střelba velkorážní odstřelovačkou (1 ks .50BMG za 170 Kč a/nebo 3ks .308 WIN za 60 Kč)
  • zážitková střelba z různých palných zbraní (střelecký balíček za 170 Kč za 20 ran: 5 ks 9x19, 5 ks .45ACP, 5 ks .223 REM, 5 ks 12x70)
  • možnost si vyzkoušet soutěž LOS (Lidová obranná střelba). Bude zajištěna možnost zapůjčení zbraně a zakoupení střeliva (cca 20 ran za 120 Kč). Tuto atrakci můžete absolvovat s vlastní (bezpečnou a spolehlivou) zbraní a střelivem
  • občerstvení

17.00 – Ukončení dne


VSTUPNÉ: zdarma

CO S SEBOU: Vezměte své partnery či partnerky, vezměte své ratolesti. Zábava je koncipována pro všechny generace. A pro všechny členy rodiny ochranu zraku a sluchu (brýle a sluchátka)! Střelnice je rozsáhlá a venkovní, a proto se vybavte na případné vrtochy počasí.
CO NEBRAT: Špatnou náladu a špatné počasí. Jakékoliv zbraně, střelivo, doplňky atd, které nesplňují bezpečné nebo zákonné limity!
VHODNÝ DÁREK PRO LEX: Nový člen. Vezměte sebou budoucího člena, kolegu, kolegyni, kamaráda. Využijme tuto akci k tomu, abychom se osobně poznali.
VLASTNÍ ZBRANĚ A STŘELIVO: Střelba vlastními zbraněmi a střelivem bude umožněna na vzorové situaci LOS. Na jiných situacích střelba z vlastních zbraní umožněna z bezpečnostních důvodů nebude.

BEZPEČNOSTNÍ A ORGANIZAČNÍ INFORMACE: V celém areálu střelnice (kromě uvedených atrakcí) bude striktně vyžadován režim pohybu s vybitou zbraní. K tomu budou určeny patřičné vybíjecí zóny. K manipulaci se zbraní budou vyčleněny bezpečné zóny, v kterých bude zakázáno manipulovat se střelivem. Střelba ostrými palnými zbraněmi bude umožněna dětem starším 10 let s doprovodem. Volný pohyb osob mladších 15 let bude umožněn pouze v doprovodu osoby starší 18 let.

Z celé akce budou pro potřeby propagace LEX a LOS pořizovány audio/video/foto záznamy. Při vjezdu do areálu budou účastníci seznámeni s podrobnými Závaznými pravidly pro účastníky akce a tuto skutečnost potvrdí svými podpisy. Všichni účastníci, kteří budou chtít střílet, se následně zapíší do provozní knihy střelnice.

Z organizačních důvodů žádáme o potvrzení vaší účasti do 1.6.2018 na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a to ideálně s informacemi:

  • v jakém počtu se hodláte zúčastnit
  • kolik vás chce střílet jaké disciplíny (odstřelovačka/LOS z půjčené zbraně/LOS z vlastní zbraně/balíček zážitkové střelby)
  • kolik z vás chce mít jistotu občerstvení.

Srdečně zveme a těšíme se na příjemně strávený den

Představenstvo LEX z.s.

 

Přílohy:

1. Provozní řád střelnice
2. Mapka střelnice

(Reportáž z oslavy 20. výročí založení LEX)

Přílohy:
SouborPopis#Velikost
Stáhnout tento soubor (Provozní řád střelnice Placy.pdf)Provozní řád střelnice PlacyProvozní řád střelnice Placy 977 kB
Stáhnout tento soubor (Situační mapka střelnice PLACY.jpg)Situační mapka střelnice PLACYSituační mapka střelnice PLACY 1171 kB